ОБЯВИ ЗА РАБОТА      АПАРТАМЕНТИ ПОД НАЕМ
Баронът по дърветата - Итало Калвино Баронът по дърветата - Итало Калвино

Баронът по дърветата - Итало Калвино

Цена: 5 лв

Рейтинг на продавача: 
 3  (от 2 продажби)
Виж повече за рейтинга на продавача »

Книгата е издадена през 1979 г, съдържа 164 стр., меки корици. Книгата е с лепена корица, отлично книжно тяло. Превод от италиански Светозар Златаров, художник – Петър Чуклев.
Козимо Рондо не е беглец от хората, макар и да подскача по клоните. Той е човек, който пълнокръвно живее в своя век. Козимо продължава да се учи, следи книгите на френските енциклопедисти, изписва чуждестранни романи, поддържа връзки със семейството си. Спохожда го и любовта. Увлеченията и слабостите му очовечават необичайният му профил - той не е самотен аскет или мъдрец-отшелник, а приятел на селяните и градинарите от околността. Свързва се дори със скитниците из горите – въглищари и крадци. Козимо взема участие в селския бунт по време на френската революция, а по-късно участва в новото общинско управление.
Козимо е човек от своето време, но авторът го е отличил от другите, като го е поставил „по-високо“, накарал го е да живее по дърветата. Странният му начин на съществуване граници с измислицата, ала биографията му е предадена реалистично.


Състояние на книгата:  Много добро

Опции за доставка:
Еконт или Спиди, опция преглед, за сметка на получателя, наложен платеж




Изпрати съобщение/запитване към продавача »
 

Търсене на книги: