ОБЯВИ ЗА РАБОТА      АПАРТАМЕНТИ ПОД НАЕМ
Игра и математика - Димитър Вакарелов Игра и математика - Димитър Вакарелов Игра и математика - Димитър Вакарелов

Игра и математика - Димитър Вакарелов

Цена: 15 лв

Рейтинг на продавача: 
 3  (от 2 продажби)
Виж повече за рейтинга на продавача »

Главоблъсканиците са особена категория игри, при които играчът е един, а негов противник е самата игра, или по-точно логическата задача, която тази игра поставя. Обикновено формулировката на задачата е проста, но често нейното решение е неочаквано трудно и изправя човешкия интелект пред изпитание. Това прави игрите от този род привлекателни, а когато пътят към тяхното решение неусетно води към нетривиалната математика – и особено полезни.
Книгата „Игра и математика“ има за цел да въведе читателя в чарството на пермутационните игри, типичен представител на които е известния на всички куб на Рубик. Описани са голям брой лесни за ръчна изработка пермутационни игри и различни методи, рез които читателят може да се науи сам да съставя алгоритми за тяхното подреждане. Математическата теория, до която води анализът на тези игри, е красива област от съвременната математика – теория на групите. Тя е застъпена в книгата на елементарно, достъпно за учениците от горните класове ниво, но е обогатена и с нови резултати, които иха заинтересували и специалистите.
Книгата е предназначена за широка категория читатели – любители на главоблъсканиците и математиката. Може да се използва от учителите по математика и информатика.
Книгата е издадена през1986 г, съдържа 192 страници + цветни приложения, твърди корици.


Състояние на книгата:  Много добро

Опции за доставка:
Еконт, опция преглед, за сметка на купувача




Изпрати съобщение/запитване към продавача »
 

Търсене на книги: