От Балкана до Дунав - Весела Николаева , Гавраил Гавраилов , Михаил Михов От Балкана до Дунав - Весела Николаева , Гавраил Гавраилов , Михаил Михов

От Балкана до Дунав - Весела Николаева , Гавраил Гавраилов , Михаил Михов

Цена: 15 лв

Рейтинг на продавача:  няма рейтинг

От авторите на „Селата в България“ и „Села и туризъм“ идва нова книга за пътешественици и места, които малко от нас биха посетили без специален повод.

За българите Дунав винаги е била повече емоция, отколкото разум. По водите ѝ са плавали завоеватели, революционери, търговци и емигранти. Край бреговете ѝ са построени градове, донесли европейската ни култура.

Дунавска България днес има много за преоткриване – тракийско и римско наследство, защитени територии и биоразнообразие, оперни фестивали, театри, манастири и храмове, вино и храна, вело- и екстремен туризъм...

Тръгнахме от Видин през Оряхово, Свищов и Русе, чак до Тутракан и Силистра. Отбихме се през местата, свързани от векове с голямата река – Белоградчик, Чипровци, Враца, Ловеч, Павликени, Разград. Гостувахме на банатски българи, власи, турлаци, капанци и алиани. Спуснахме се с каяк до Дунавските пясъчни острови, за да наблюдаваме пеликани и морски орли.

Дунав е за хората на свободния дух!


Състояние на книгата:  Отлично

Опции за доставка:
Изпращам по Еконт или Спиди (по желание на клиента) с наложен платеж и възможност да преглед. Доставката се поема от купувача.
Изпрати съобщение/запитване към продавача »
 

Търсене на книги: