ОБЯВИ ЗА РАБОТА      АПАРТАМЕНТИ ПОД НАЕМ
"Градове и години"

"Градове и години"

Цена: 3 лв

Рейтинг на продавача:  няма рейтинг

Градове и години (Употребявана книга)
Градове и години (Употребявана книга)

0 отзива | Оценете
Сподели с приятел

Наличност: Не е налично 2,00 лв.
Употребявана книга на страхотна цена...


ОЩЕ
Константин Федин е руски писател. През 1911 г. постъпва в Московския институт по търговия. През 1914 г. е изпратен в Германия, за да усъвършенства своя немски език. Началото на Първата световна война го принуждава да остане в Германия до прекратяването на военните действия.
В края на 1918 г. се завръща в Русия и се установява в гр. Съзран. През февруари 1919 г. организира и редактира литературно-художественото списание „Отлики“. Сътрудничи на вестниците: „Известия Сызранских Советов“, „Алый путь“ и „Сызранский коммунар“. В Сизран написва своите първи разкази: „Счастье“ и „Дядя Кисель“.
От 1921 г. е участник в литературния кръг „Серапионови братя“. През 1927 г. участва в написването на колективния роман „Големия пожар“, публикуван в списанието „Огонёк“. От 1933 до 1935 г. Федин работи над романа „Похищението на Европа“ – първия в съветската литература политически роман.
През 1958 г. става академик на Академията на науките на СССР. От 1959 до 1971 г. е първи секретар и от 1971 до 1977 г. е председател на Съюза на писателите на СССР.


Състояние на книгата:  Отлично

Опции за доставка:
Доставка: чрез Еконт ; Желаната от вас книга Се доставя в рамките на 2-3 работни дни . благодарим!




Изпрати съобщение/запитване към продавача »
 

Търсене на книги: