Загадката на Лох Нес - Никълъс Уичъл

Загадката на Лох Нес - Никълъс Уичъл

Цена: 5 лв

Рейтинг на продавача: 
 3  (от 2 продажби)
Виж повече за рейтинга на продавача »

От тази книга разбираме, че учените имат странно отношение към наблюдателни и интелигентни свидетели, обиждат ги, че са пияници, ненормални, лъжци, заблудени и умствено ограничени. Изправена пред неоспоримото доказателство, че в езерото съществува нещо огромно и неизвестно, научната общественост нервничи и предпочита да се крие зад барикада от обяснения за вълни, скокливи сьомги, сенки, мъртви елени, дънери, клони, акробатични скокове на видри, вместо да приеме, че в студените води на езерото има нещо голямо, странно и непознато за науката.
Шотландското езеро Лох Нес вълнува въображението на хората със странността си. Студените му непрогледни дълбини крият нещо, което от векове не може да бъде обяснено. Има сведения и снимки, получени с най-съвременна апаратура, има научни експедиции, но Неси си остава непризнато от сериозната наука. Кое доказателство ще убеди скептиците? Трупът му? Няма ли да е безсмислено подобно „жертвоприношение“ към научните ни амбиции? Вероятно така се е родила идеята за книгата на Н. Уичъл. Тя е предизвикателство към ограничеността на човешкото мислене и ни предупреждава, че можем да изпуснем последният шанс за откриване и опазване на оцелелите през вековете „роднини“ на динозаврите.
Книгата е издадена през 1988 г, меки корици, съдържа 195 страници, поредица Екологичен свят, отлично състояние, нечетена книга и добре запазена. Превод от английски Диана Тумбова.


Състояние на книгата:  Отлично

Опции за доставка:
Еконт или Спиди, опция преглед, наложен платеж, за сметка на купувача
Изпрати съобщение/запитване към продавача »
 

Търсене на книги: