Лапландска звезда - Ханс Лидман

Лапландска звезда - Ханс Лидман

Цена: 5 лв

Рейтинг на продавача: 
 3  (от 2 продажби)
Виж повече за рейтинга на продавача »

Книгата е издадена през 1987 г, съдържа 184 стр, меки корици, нова, нечетена, отлично състояние. Художник Текла Алексиева. Превод от норвежки Антония Бучуковска, с илюстрации. Предговорът е от Никола Рашев.
На лапландците сигурно от студа им е изпозамръзнало външното проявление на емоциите и затова пръв намек за някакви чувства е, когато започнат да се ръгат с ножове. Та да не се чудите, ако в книгата тиретата за пряка реч са по-малко от белезите от ножове по телата на героите.
Иначе хубави истории разказва Ханс Линдман. От тези, дето се разправят само устно от роднини и комшии, но рядко се пишат. Дори и при сегашната масовост на средствата за осведомяване вестите за такива драми рядко напуската границите на малките общности, където се разиграват. Истории за сурови хора, риби, елени, езера, гори и фински ножове. Ще научите какво може да ви причинят мечката, росомахата и най-близкият ви съсед, който живее в колиба от торф на 5 км от вас, колко ценна е сьомгата и че в северния край на скандинавския полуостров също е имало златотърсаческа треска. Ще научите, че има хора, за които Хелзинки е южен град, а хубавата въдица – ценна като живота.
Хубави истории с може би малко повече тъга в тях и по-малко радост, отколкото очакват съвременните читатели и зрители, но трогателни и прекрасни във всяко друго отношение.


Състояние на книгата:  Отлично

Опции за доставка:
Еконт или Спиди, опция преглед, наложен платеж, за сметка на купувача
Изпрати съобщение/запитване към продавача »
 

Търсене на книги: