Митове и легенди за морето - Серджо Бертино Митове и легенди за морето - Серджо Бертино Митове и легенди за морето - Серджо Бертино

Митове и легенди за морето - Серджо Бертино

Цена: 7 лв

Рейтинг на продавача: 
 3  (от 2 продажби)
Виж повече за рейтинга на продавача »

Книгата съдържа легенди за морето и включва пет части: морето, което създава; приказни пътешествия и вълшебни острови; вълшебен риболов; чудовища, герои и призраци на вълните; морето, които руши.
„Идеята да събера морските легенди ме осени в момента, в който заедно с Жак Ив Кусто слязох за първи път под водата. Почувствах как моето същество живее в друго измерение и как изведнъж океанът за мен се оказа детската ми мечта, превърнала се в действителност. Но в действителност, в която представи и вълнения бяха независими едни от други, точно както в сънищата. Гледката под водата бе необикновена и вълнуваща, сякаш бе вмъкната в продължилата реалност от някоя тъмна сила, капризна и неразбираема, която нямаше какво да дели с моите вълнения“.
Книгата е издадена през 1982 г, преводач е Гергана Калчева-Донева, художник Стоимен Стоилов. Съдържа230 стр., твърда подвързия с текстил, отлично състояние, отчислена от библиотека.


Състояние на книгата:  Отлично

Опции за доставка:
Еконт или Спиди, за сметка на купувача, опция преглед
Изпрати съобщение/запитване към продавача »
 

Търсене на книги: