ОБЯВИ ЗА РАБОТА      АПАРТАМЕНТИ ПОД НАЕМ
Източно научно евангелие за западен тип глупаци основано върху геометризиране на езика на химията

Източно научно евангелие за западен тип глупаци основано върху геометризиране на езика на химията

Цена: 30 лв

Рейтинг на продавача:  няма рейтинг

"… Тази книга е революционна по простата причина, че разкрива истинската същност на абсолютно всички така наречени “науки“ и “религии“ от западен тип. Тя посочва на страдащите по света правилния път на себепознание, който прекратява цялото страдание. Такива книги се появяват в света след като колелото на истинското правилно познание спре да се върти."

“Книги като тази се появяват отново едва след като изтекат 2500 години от предишната поява на подобни книги."

"Будите винаги показват целта, а Бодхисатвите показват пътя до нея."

Цитираните пасажи са част от Предговора на книгата.

***

“Това не е обикновена книга. Още заглавието подсказва, че става дума не просто за решение на конкретен научен проблем, а за нещо по-дълбоко, за поглед към основите на химията. Въведението пояснява, че оттам пътеката води към основите на всяка наука, към еволюцията на науката като цяло, към нейната крайна цел. Става ясно, че за автора геометризирането на основите на химията, независимо че е първи опит от този род в теоретичната химия, е по-скоро средство, а не цел. За него е по-важно да се хвърлят мостове между науката и философско-мистичната познавателна традиция..."

Цитирания текст е началото на рецензията на проф. дхн член-кореспондент на БАН Данаил Бончев и проф. дхн Ованес Мекенян за първата част на тази книга, издадена като отделна монография. Пълният текст на рецензията е представен в "Послеслов"-а на тази част от книгата.

***

“…В третата и най-важна част от ръкописа са представени крайните резултати от цялостния логически анализ на основите на западния тип науки и е разкрита тяхната истинска същност. В тази част е представен също много подробен и дълбок анализ на широк кръг от класически литературни източници предаващи същността на различните източни мистични учения за пътищата към себепознанието и духовното усъвършенстване на човека. (Авторът на този отзив е до известна степен запознат с тази литература в резултат от своето 20-годишно членство в Self-Realization Fellowship, SRF, международна йога организация, основана от Йогананда през 1920 година в САЩ).

Мога определено да кажа, че както съдържанието и смисъла на водещата идея в първите две части на тази книга (чиито последователни съставни елементи са указани в предговора), така и цялата трета и най-важна част на ръкописа са явление в литературата на тази тематика в България и несъмнено ще бъдат от интерес за доста широк кръг читатели, интересуващи се както от истинската същност на западния тип науки, така и неизмеримо по-важният въпрос за своето духовно израстване.“

Цитирания текст е част от “Отзива“ на проф. дхн член-кореспондент на БАН Данаил Бончев, представена в пълен вид в нейния началото на книгата.

***

"Не бях чел такава книга. Тя докосна сърцето и душата ми. Благодаря!"

Цитирания текст е “Отзива“ на Калин Илиев, световно известен български писател, драматург и публицист, носител на бъл­гар­ски и международни литературни отличия, член на Съюза на авторите на Франция – SACD. За повече информация посетете уебсайта http://kaliniliev.net.

***

Преди да обясня защо тази книга е революционна, ще цитирам края на статията "Научен метод" в https://bg.wikipedia.org/wiki/Научен_метод. Последния раздел в тази статия се нарича "Критика на научния метод" и в него пише следното:

"Много позитивисти в трудовете си през втората половина на XX век направиха опит да приложат критериите на научния метод към самата наука, анализирайки историческия материал на реалните открития. В резултат се появи критика на самия метод във връзка с разминаването между методологията на научния метод и реалното развитие на научните идеи. Според тях това е доказателство за отсъствието на действително напълно формализиран и достоверен метод за извличане на обективно познание, както и липсата на еднозначна връзка между принципите на верификация/фалсификация и добиването на истинско познание.

Във философската литература основните критици на научния метод са Томас Кун, Имре Лакатош, Паул Файерабенд, Майкъл Полани, Владислав Лекторский, Александър Никифоров, Вячеслав Степин и др."

Тук искам специално да отбележа, че грешката на тези критици на научния метод е в това, че са анализирали така наречения "исторически материал на реалните открития". Вместо такъв фалшив псевдоисторически анализ в книгата е направен дълбок логически анализ на самите основи на всички западни науки. В резултат на този анализ е установена истинската същност на абсолютно всички така наречени науки от западен тип.

След като цитирах и коментирах края на статията "Научен метод" в уикипедиа ще представя крайния резултат от проведения логически анализ на самите основи на западния тип науки, който съвсем ясно показва че тази книга наистина е революционна. И така, в Гл. 3 от третата и най-важна част на книгата се доказва логически абсолютно неопровержимо, че:

1. Западния тип науки изобщо не представляват каквото и да е ПОЗНАНИЕ, а са просто пети вид религия от западен тип. Те винаги са обект на ВЯРА и нямат абсолютно нищо общо с ИСТИНАТА.

2. Всички резултати от логическия анализ на основите на езика на химията са валидни не само за науката химия, а за абсолютно всички науки от западен тип.

3. Поради абсолютната еднаквост на логическата структура на всички западни науки с логическите структури на четирите основни западни религии, резултатите от логическия анализ на основите на химията са валидни не само за всички науки от западен тип, а изобщо за петте привидно различни религии от западен тип - зороастризма, юдаизма, християнството, исляма и така наречения "западен тип науки".

Тук искам специално да подчертая, че западния вид вяра и в петте западни религии няма абсолютно нищо общо с източния тип спокойна вяра (шрадха), която възниква само и единствено в резултат на себепознанието на индивида. По своята същност различните видове така наречена вяра и в петте западни религии изобщо не са резултат от себепознанието, а са чисто и просто различни видове суеверие. Докато западния вид така наречена “вяра“ е просто резултат от куп хипотетични словесни твърдения и следствия от тях, то източния тип спокойна вяра възниква в резултат на истински и много дълбоки вътрешни лични изживявания (даршани), които изобщо са неизразими и непредаваеми с думи.

***

…Точно затова казвам, че западния тип наука е най-опасната религия от западен тип. Ако тя не съществуваше, хората все още щяха да се бият с камъни и тояги, а нямаше да бъдат изтребвани все по-масово и във все по гигантски количества с все по-модерните оръжия и все по-модерните така наречени “лекарства“...

***

... Ще завърша този епилог с един изключително важен извод и една много важна забележка. И така:

От логическия анализ на основите на така наречените западни науки и от разкриването на тяхната истинска същност в Гл. 3 от тази част на книгата, от представения по-нататък в Гл. 7, §21, наистина Правилен нов държавен и световен ред, както и от представените в Гл. 8 дълбоки лични изживявания от източен тип (даршани), директно произтича следния изключително важен:

ИЗВОД: Тази книга е страхотно мощно оръжие!!! Тя ще помогне безкрайно много на обикновените хора във всички държави в света да свалят управляващите англо-еврейски канибалски финансови олигархии и техните компрадорски слуги и да установят един наистина Правилен нов държавен и световен ред.

Изобщо не съществува по-мощно оръжие от познаването на Истината (на Абсолюта, на Цялото, на единствено съществуващото, на единствения Господ-АР на абсолютно всяко нещо, на еднаквата и единствена същност на всичко, ….). А тя – Истината, може да бъде позната само по източните научни пътища за себепознание, чрез познаване на “Първозданния си лик, който си имал преди да се родиш“. (Точно това се опитах да опиша в Гл. 8, §6. Описание на двата най-дълбоки даршана, които са ми случвали - изживяването на сабиджи самадхи.) Познаването на Истината е толкова невероятно мощно, че дори само нейното посочване чрез слово, прави съответния текст най-мощното оръжие. Затова колелото на истинското познание трябва да се завърта отново през всеки 2500 години. Защото единствено посочването на Истината може моментално да унищожи вековно натрупваните огромни купища от абсолютно безсилни лъжи и фалшиви псевдопознания, които се опитват да се представят за истински. Нищо друго освен единствената дълбоко изживяна Истина не може да унищожи лъжите. С това завършвам обяснението на изключителната важност на горния извод.

Състояние на книгата:  Добро

Опции за доставка:
В уебсайта http://esg.free.bg/ е описан начинът за купуване и доставка на книга.


ПРОДАДЕНА
 

Търсене на книги: