ОБЯВИ ЗА РАБОТА      АПАРТАМЕНТИ ПОД НАЕМ
Покана за екзекуция – Владимир Набоков Покана за екзекуция – Владимир Набоков Покана за екзекуция – Владимир Набоков

Покана за екзекуция – Владимир Набоков

Цена: 15 лв

Рейтинг на продавача: 
 3  (от 2 продажби)
Виж повече за рейтинга на продавача »

„Покана за екзекуция “ излиза през 1938 г. и се възприема като значителна творба със своя новаторски стил и алегоричен заряд. Критиците търсят паралели с Кафка и Гогол. А романът всъщност е типично набоковски, един от най-силните и зрелите от берлинския период на писателя, проправил пътя към по-късните му произведения.
Текат последните двайсет дни от живота на Цинцинат, жертва на чужд нему свят, обвинев в най-страшното престъпление – „непроницаемост, непрозрачност“ и осъден на смърт, очакващ екзекуция в странна, сюрреалистична крепост. В безредие изплуват сцени от неговото битие, ненадейно нахлуват чудати, комични личности от обкръжението му. Реално, фантазно и абсурдно се преплитат и смесват, сатирата прелива в трагичен фарс. Обществото се отразява сякаш в деформиращо огледало. И когато настъпва мистериозният ден, преди палачът да довърши делото си, Цинцинат се изплъзва, за да тръгне „по меката смет, сред праха“ натам, където са „подобните на него“. И може би да потвърди, че ако перефразираме Сартър – „затворът, това са другите“.
Предлагам първото издание на книгата от 1989 г., меки корици, съдържа 528 стр., много добро състояние на корицата, отлично книжно тяло, отчислена от библиотека.


Състояние на книгата:  Много добро

Опции за доставка:
Еконт или Спиди, опция преглед, за сметка на купувача




Изпрати съобщение/запитване към продавача »
 

Търсене на книги: