ОБЯВИ ЗА РАБОТА      АПАРТАМЕНТИ ПОД НАЕМ
Синовете на Слънцето. Слава и упадък на най-великата индианска империя Милослав Стингъл Синовете на Слънцето. Слава и упадък на най-великата индианска империя Милослав Стингъл Синовете на Слънцето. Слава и упадък на най-великата индианска империя Милослав Стингъл

Синовете на Слънцето. Слава и упадък на най-великата индианска империя Милослав Стингъл

Цена: 7 лв

Рейтинг на продавача: 
 3  (от 2 продажби)
Виж повече за рейтинга на продавача »

„Нова среща със загадъчния свят на инките предлага известния на българските читатели автор Милослав Стингъл. В тази книга той разказва за синовете на Слънцето, наследници на Империята Чиму – наричани поклонници на Луната. Читателят ще узнае любопитни подробности за могъществото и славата на една безследно изчезнала цивилизация“.
Един от майсторите на пътеписа – аналитичен, етнографски, исторически, просто разказ за хората, е Милослав Стингъл. Чехът има и доста книги посветени на историята. Най-вече на миналото на Америка – когато от Европа все още не са почнали да се изливат потоците престъпници, убици, лузъри, бандити, търсещи място без познатите закони.
Представял съм негови книги – лично аз най-харесвам „Непознатата Микронезия“. Изключително вълнуваща и ангажираща мисленето книга, едновременно географска и историческа. А днес ще ви покажа една, която смятам, че ви е позната – толкова търсен и четен автор беше той.
„Синовете на Слънцето“ – Милослав Стингъл,
Още от заглавието моят съвременник, човекът с широко училищно образование, ще разбере, че това е книга за инките.
Разказ за великата империя на поклонниците на Слънцето, заменила чиму – поклонниците на Луната. Могъща държава, със стройна администрация, инфраструктура, съобщения, писменост /кипу/, тайнствена култура, смаяла силните, но неграмотни испанци.
Да спомена, че авторът лично е обиколил описваните места, работил е в музеи и библиотеки, срещал се е с изтъкнати учени. Така, както е създавал всяка своя книга.
Стилътт на автора е особен – едновременно художествен и популярен, с лекота се поднасят нови познания, с богат език се рисуват виденията от отдавна изчезналия свят на инките.
Най-вълнуваща за мен е главата, посветена на Мачу Пикчу и изоставените градове.
Освен снимки на археологически находки, разкопки, останки, книгата е богато илюстрирана с рисунки на инкския художник Уаман Поман Де Айяла – съвременник на завладяването на империята на инките. За него има отделна глава.
Книгата е издадена през 1989 г. Съдържа 350 стр, меки корици, почти отлично състояние. Превод от чешки Радка Малинова. Художник Цветан Динеков.


Състояние на книгата:  Много добро

Опции за доставка:
Доставка с Еконт или със Спиди, опция преглед, наложен платеж, за сметка на купувача




Изпрати съобщение/запитване към продавача »
 

Търсене на книги: