ОБЯВИ ЗА РАБОТА      АПАРТАМЕНТИ ПОД НАЕМ
Хайдути. Исторически очерк - Иван Богданов Хайдути. Исторически очерк - Иван Богданов Хайдути. Исторически очерк - Иван Богданов

Хайдути. Исторически очерк - Иван Богданов

Цена: 20 лв

Рейтинг на продавача: 
 3  (от 2 продажби)
Виж повече за рейтинга на продавача »

Хайдутството е една от най-ярките прояви на българското народностно съзнание през епохата на петвековното турско робство. На широк исторически план, въз основа на богат документален материал, авторът изобразява борбите на българското хайдутство и отржанието им върху живота на народа. Наред с това той проследява промените в политическото съзнание на хайдутите във връзка с обществено-политическото развитие. В широките рамки на хайдутството като наредно движение авторът очертава образите на много негови представители, като се започне от най-личните и се завърши с неизвестните герои, за чиито подвизи е запазен само смътен спомен. След като осветлява общите за хайдутите от различните епохи страни и моменти в уводната глава към книгата, авторът разказва историята на българското хайдутство, като проследява развитието му от падането на България под турско робство до Освобождението.
Книгата е издадена през 1967 г, от поредицата „Биография на подвига“. Съдържа 214 стр, твърда подвързия с хартиена обложка, почти отлично състояние. Книгата е сраднителна рядкост.


Състояние на книгата:  Много добро

Опции за доставка:
Еконт, Спиди


ПРОДАДЕНА
 

Търсене на книги: