ОБЯВИ ЗА РАБОТА      АПАРТАМЕНТИ ПОД НАЕМ

Михаил Мирчев- Текстове 2 покана за социология

Цена: 12 лв

Рейтинг на продавача:  няма рейтинг

Това е сборна книга: едновременно речник с големи статии за най-актуалните социологически термини и понятия, подредени в 15 рубрики; и кратко представяне на бащите на съвременната социология; и христоматия със синтезирани текстове от част от най-влиятелните и още актуални учени и мислители на XX век.
Събрах тези текстове за моите студенти – надявам се, по-извисената част от днешното интернет-поколение. С цялата си прелест на младостта това поколение също плаща тежка цена на времето. Едно от нещата, които ме притесняват е, че модерният начин на живот чрез комикса-телевизията-екшънкиното-интернет бързо отучва младите да четат сериозна ли-тература, всъщност те са отучвани да четат книги изобщо. Може да ме обвините в консерватизъм, но мисля, че нечетенето на книги води до видим дефицит в личността. Доколкото в "дебелите книги" става дума за същностите, за историята, за развитието на мисълта, за кумулирането на знанието и мъдростта. Доколкото като се четат "дебели книги" човек остава насаме със себе си и провокира своето творческо въображение, оставя се на дълбоки емоции и съпреживяване, може да се връща към важните неща, за да ги осмисля в нюанси.
Изобщо, ако ми позволите да направя сравнение, четенето на "дебели книги" е като плуване в дълбока вода – тя ни примамва с красотата и откритията в простора си, а днешните им образни заместители са плицукане в плитчина – там е топличко и приятно, но няма нито загадка, нито провокация, нито лично откритие.

Състояние на книгата:  Отлично




Изпрати съобщение/запитване към продавача »
 

Търсене на книги: