ОБЯВИ ЗА РАБОТА      АПАРТАМЕНТИ ПОД НАЕМ
Околосветско плаване - детска морска енциклопедия Околосветско плаване - детска морска енциклопедия Околосветско плаване - детска морска енциклопедия

Околосветско плаване - детска морска енциклопедия

Цена: 30 лв

Рейтинг на продавача: 
 3  (от 2 продажби)
Виж повече за рейтинга на продавача »

Ако дълго плаваш от едно море в друго, можеш да обиколиш цялото земно кълбо. И тогава ще узнаеш, че всяко море има свой цвят, свои ветрове и брегове, които не приличат нито на цвета, нито на ветровете и бреговете на другите морета. Във всяко море живеят подвизи на велики и безстрашни мореплаватели, битки и корабокрушения пълнят неговите сини страници. Тази книга е едно голямо пътешествие около Земята, но пътешествие по моретата.
Поставям състояние "използвано", защото енциклопедията е издадена през 1978 г. и има леки забележки по корицата и е отчислена от библиотека.. На практика книгата е нова, не е ползвана, по книжното тяло няма забележки. Автор на енциклопедията е С. Саханов, оформление Иван Кенаров, превод на Димитър Клисуров.
Тази книга не е точно повторение на съветското издание. Направени са редица изменения и допълнения с цел да се обогатят познанията за българската морска наука, корабоплаване, корабостроене, морска история, морски спортове и др. Отделено е повече внимание на Черно море /в два раздела/, с което нашата родина граничи и се свързва с просторите на Световния океан.
Твърда подвързия, текстил, хартиена обложка. Издадена е от Книгоиздателство "Георги Бакалов" – Варна през 1978 г.. Съдържа 577 страници, богато илюстрована.
Съдържание:
16 Черно море
48 Средиземно море
70 Северно море
98 Балтийско море
130 Баренцово море
148 Северен ледовит океан
182 Берингово море
198 Охотско море
226 Японско море
248 Жълто море
264 Индийски океан
292 Каспийско море
312 Червено море
332 Арабско море
354 Коралово море
378 Тихи океан
418 Антарктически води
440 Карибско море
480 Атлантически океан
514 Отново в Черно море
560 Справочен раздел


Състояние на книгата:  Много добро

Опции за доставка:
Еконт, опция преглед, наложен платеж, за сметка на купувача


ПРОДАДЕНА
 

Търсене на книги: