ОБЯВИ ЗА РАБОТА      АПАРТАМЕНТИ ПОД НАЕМ
Приказки за страната Алабашия - Карл Сандбърг Приказки за страната Алабашия - Карл Сандбърг Приказки за страната Алабашия - Карл Сандбърг

Приказки за страната Алабашия - Карл Сандбърг

Цена: 10 лв

Рейтинг на продавача: 
 3  (от 2 продажби)
Виж повече за рейтинга на продавача »

Основни герои в книгата са таткото и двете деца от една ферма. И когато децата започват да задават големите философски въпроси: „Кой какъв е? От къде идва и накъде отива? Какво да се прави?“ таткото просто продава всичко, което имат и тримата тръгват на голямо пътешествие. С еднопосочен билет. Защото в тяхната ферма „коминът си стои върху къщата и пуска навън дима, дръжките отварят вратите, прозорците са винаги отворени или затворени, ние сме винаги или на горния, или на долния етаж, всичко е винаги такова, каквото винаги е било“. А в другите светове, онези, които са за пътуване се срещат влакове, които вървят отгоре и отдолу на една и съща линия, защото са в страната Отгоре и отдолу, там висят цели реколти балони – червени и сини; балони като праскови и пшеничен хляб; балони като салами и свински пържоли; берачите на балони ходят на кокили в Страната на берачите на балони. А най в края те чака Алабашия. Алабашия, където прасенцата са с лигавничета, железопътната линия върви на зигзаг и най-големият град е село Дробчета с лук.
За път книгата е излязла през 1928 година. Тоест тя всъщност е vintage… Но текстовете са смешни и новаторски дори XXI век. Езикът им е красив, топъл и истински въпреки годините. Да, нонсенсът е способен да живее вечно, и при това абсолютно пълнокръвно!
Книгата е посветена на Рошла и Мърличка - децата на автора Карл Сандбър.
Това издание е 1979 г, съдържа 183 страници, меки корици, нормални за годините си забележки, подпис на предишен събственик, почти отлично състояние. Превод от английски Петко Бочаров, художник Веселин Вълканов.


Състояние на книгата:  Отлично

Опции за доставка:
Доставка с Еконт или със Спиди, опция преглед, наложен платеж, за сметка на купувача




Изпрати съобщение/запитване към продавача »
 

Търсене на книги: