Терез Ракен Терез Ракен Терез Ракен

Терез Ракен

Цена: 0.50 лв

Рейтинг на продавача:  няма рейтинг

Освен нормалното пожълтяване от времето, предтитулната страница липсва, а на места текстът е подчертаван със зелен флумастер, но като цяло книжното тяло е много добре запазено. Няма разлепени, прокъсани или намачкани страници, нито следи от влага.
Автор: Емил Зола; Меки корици; 192 стр.; година на издаване: 1980

Емил Зола е един от най-големите писатели на Франция от втората половина на 19-ти век. Роден е в семейство на италиански инженер, но рано остава сирак и познава лишенията и оскъдицата.
В най-хубавите си творби той разголва с изобличителна сила политическото и морално падение на буржоазията.
В предговора към второто издание на "Терез Ракен" (1868 г.) Зола се обявява за "писател-натуралист" и определя основния проблем на своето творчество. Големият писател е обаче преди всичко реалист, и не може да не изобрази подтискащата го еснафска среда, ограниченото мислене и дребнавите стремежи. Привидно "кротката" госпожа Ракен, която егоистично възспира поривите на буйното, жизнерадостно дете Терез, за да я превърне в безволево същество, създава предпоставките на бъдещата съпротива срещу робското съществуване. С криворазбраната майчина любов госпожа Ракен прави от Камий негоден за живота човек. Търсенията на неуспелия, недостатъчно талантлив и примитивен Лоран, чиито стремежи са насочени към задоволяване на животинските му нагони, се преплитат със съдбата на Терез и Камий. Независимо от ограниченията, които Зола сам определя в предговора на книгата, в разгръщането на действието той поставя редица проблеми, които доразвива в следващите си романи.

Състояние на книгата:  Задоволително

Опции за доставка:
Изпращам със Speedy или Еконт с наложен платеж за сметка на купувача. За София може и лична среща. ☺
Изпрати съобщение/запитване към продавача »
 

Търсене на книги: