ОБЯВИ ЗА РАБОТА      АПАРТАМЕНТИ ПОД НАЕМ
Морският вълк – Джек Лондон Морският вълк – Джек Лондон Морският вълк – Джек Лондон

Морският вълк – Джек Лондон

Цена: 5 лв

Рейтинг на продавача: 
 3  (от 2 продажби)
Виж повече за рейтинга на продавача »

„Морският вълк“ е вдъхновяващ роман, който се развива върху мотива „Здрав дух в здраво тяло“. Този мотив авторът го е облякъл в задълбочен философски размисъл в приключенски сюжет, който винаги му е доста добре познат, защото сам е живял доста буен живот.
След корабокрушение изнеженият литературен критик Хъмфри ван Уедън попада на борна на тюленовия кораб „Прикзак“, където се запознава с магнетичният френетичен и отблъскващ, неморален капитан Вълка Ларсен. Двамата са антиподи – въплъщения на идеализма и материализма. Гениален и жесток, безумен и трезв, могъщ и самовластен Вълкът е свръхчовека на Ницше, който управлява своето малко кралство сред морето и има пълна власт над целия екипаж. Попаднал в редиците му, слабоватият учтив господин от света на книгите трябва да оцелее. Да кали тялото и душата си в изпитанията, които го очакват, или да умре и да стане храна за рибите. Именно за това Джек Лондон е повече мъжки автор, който всяко момче трябва да чете в младежките си години, за да разбере как се съзрява. Той може да ти покаже стойностното и защо си струва да имаш и здрав дух и здраво тяло.
Предлагам изданието от 1989 г, съдържа 575 страници, меки корици, нечетена книга, състояние много добро към отлично, леки забележки по корицата.


Състояние на книгата:  Много добро

Опции за доставка:
Еконт, опция преглед, наложен платеж, за сметка на купувача




Изпрати съобщение/запитване към продавача »
 

Търсене на книги: