ОБЯВИ ЗА РАБОТА      АПАРТАМЕНТИ ПОД НАЕМ
Тропика на Козирога - Хенри Милър

Тропика на Козирога - Хенри Милър

Цена: 6.00 лв

Рейтинг на продавача:  няма рейтинг

Издателство: Петриков
Град на издаване: София
Година: 1995 г.
Страници: 300
Корици: Меки

Въпреки че излиза 4 години след "Тропик на Рака", действието в "Тропика на Козирога" е всъщност предистория.
Хенри Милър премества мястото на действието от Франция към живота си в Съединените Щати и изследва младежките си години в един безмилостен разказ за това, какво означава да съзрееш и възмъжееш в Америка през 20-те. Милър разказва за живота си в Бруклин, за работата си в "Космодемоничната телеграфна компания", за първите си любови и необуздан секс.

Американският белетрист Хенри Милър е известен най-вече с романите си "Тропик на Рака", "Тропик на Козирога" и "Черна пролет", изпълнени с видения, символика, еротика, фантазия и много хумор. "Колосът от Маруси" го представя в различна светлина и по мнение на мнозина, а и на самия него, е най-ярката му творба. В колоритния портрет на гръцкия интелектуалец и бохем Георгиос Кацимбалис някои критици съзират елементи на изразителен автопортрет.
"Хенри Милър не е просто писател, поет или философ - той е шемет."
New Yorker

"Хенри Милър няма равен, когато се впуска да разказва. Човек трябва да се върне назад към Марлоу и Шекспир, за да се докосне до сходно богатство и наситеност в образността. Преди него никой не е писал така, може би и занапред никой ще успее да го постигне. Прозата му е е водовъртеж, водопад, вулкан, земетресение... Хенри Милър е олицетворение на литературната енергия."
Норман Мейлър

"Днешната американска литература започва и свършва със сътвореното от Хенри Милър."
Лорънс Дърел



Състояние на книгата:  Много добро

Опции за доставка:
Изпращам с Еконт.




Изпрати съобщение/запитване към продавача »
 

Търсене на книги: