ОБЯВИ ЗА РАБОТА      АПАРТАМЕНТИ ПОД НАЕМ
Вино от глухарчета - Рей Бредбъри Вино от глухарчета - Рей Бредбъри Вино от глухарчета - Рей Бредбъри

Вино от глухарчета - Рей Бредбъри

Цена: 5 лв

Рейтинг на продавача: 
 3  (от 2 продажби)
Виж повече за рейтинга на продавача »

Вино от глухарчета е полу-биографичен роман от 1957 на Рей Бредбъри, чието действие се развива през лятото на 1928 в измисления град Грийн Таун, Илинойс - псевдоним на дома от детството на Брадбъри в Waukegan, Илинойс

Любовно писмо до едно детство...
Рей Бредбъри

Лятото на 1928-а е златно време за едно подрастващо момче. Лято на ябълкови дръвчета, окосени ливади и нови гуменки; на бране на глухарчета и на преяждане с вкусните гозби на баба; време на скърби и чудеса, на златни пчели. Магично лято, през което времето сякаш е спряло в живота на дванайсетгодишния Дъглас Споулдинг - запечатано от несравнимия .
Върнете се с майстора Рей Бредбъри там, където е вечният дом на сърцето, във времето на сбогуване и недоловима, изумителна промяна, където силният вкус на "Вино от глухарчета" остава по езика като лелеян спомен...

Рей Бредбъри е сред най-известните писатели на съвремието. Някои от най-популярните му произведения са "451 градуса по Фаренхайт", "Марсиански хроники", "Вино от глухарчета". Писал е за театъра и за киното, негов е сценарият за превърналата се в класика екранизация по "Моби Дик" на режисьора Джон Хюстън. Номиниран е за наградата "Оскар". Адаптирал е шейсет и пет от своите разкази за телевизионната поредица "Театърът на Рей Бредбъри". Има награда "Еми" за телевизионната си пиеса "Дървото на вси светии". През 2000 г. Рей Бредбъри е удостоен от Националната фондация за книги с медал за изключителни заслуги към американската книжовност.
"Бредбъри има своеобразен стил, на който мнозина са подражавали, но който никой не е успял да имитира."
Портлънд Орегониън

"Няма по-опростен, но и по-задълбочен стил от този на Бредбъри. От най-обикновени думи той твори образи и настроения, които остават завинаги у неговите читатели."
Сан Франсиско Кроникъл
Книгата е с мека подвързия. Издадена е през 1979 г, съдържа 248 стр, отлично състояние, леки следи от ползване по корицата.
Първо издание.


Състояние на книгата:  Много добро

Опции за доставка:
Еконт, опция преглед, наложен платеж, за сметка на купувача




Изпрати съобщение/запитване към продавача »
 

Търсене на книги: