ОБЯВИ ЗА РАБОТА      АПАРТАМЕНТИ ПОД НАЕМ
Двете баронеси Двете баронеси

Двете баронеси

Цена: 1.50 лв

Рейтинг на продавача:  няма рейтинг

Книгата има нормалните следи от времето, а текстът е подчертаван тук-таме с молив. Автор: Ханс Кристиан Андерсен; Меки корици, 240 стр., година на издаване: 1982

За българския читател името на големия датски писател Ханс Кристиан Андерсен е свързано преди всичко с неговите приказки, донесли му световна слава. Не толкова известни, неговите романи обаче са допринесли за утвърждаването му като талантлив творец преди приказките, а "Двете баронеси" /1848/ се сочи от литературните изследователи като най-зрелия сред тях. Едва ли е случаен фактът, че в хода на работата си над него Андерсен е бил импулсиран от своята голяма дружба с Чарлз Дикенс - подобно на големия английски романист той се стреми да пресъздаде детайлирана картина на обществената действителност, която наблюдава, да я обрисува с аналитичността и замаха на реалист, съзнаващ силата и значимостта на изкуството.
"Двете баронеси" е повод не само за неочаквана среща с един, досега непознат за нас Андерсен, но и за дълбока наслада от неговото художествено майсторство, сладкодумие и хумор.

Състояние на книгата:  Задоволително

Опции за доставка:
Изпращам със Speedy или Еконт с наложен платеж за сметка на купувача. За София може и лична среща. ☺





Изпрати съобщение/запитване към продавача »
 

Търсене на книги: