ОБЯВИ ЗА РАБОТА      АПАРТАМЕНТИ ПОД НАЕМ
Избрани произведения в десет тома. Том 1: Винету - I - Карл Май Избрани произведения в десет тома. Том 1: Винету - I - Карл Май

Избрани произведения в десет тома. Том 1: Винету - I - Карл Май

Цена: 7 лв

Рейтинг на продавача: 
 3  (от 2 продажби)
Виж повече за рейтинга на продавача »

Книгата е издадена през 1988 г., съдържа 427 страници, твърди корици с текстил, отлично състояние.
Цитат от книгата:
"Винаги когато се замисля за индианеца, се сещам и за турчина. Колкото и да е странно това, то все пак си своето оправдание. Въпреки че възможностите за сравнение между индианеца и турчина не са особено големи, те все пак си приличат в известен смисъл, приличат си поне по това, че световното мнение гледа и на единия и на другия като на хора, които почти са си изпели песента, макар че за единия то важи в по-голяма степен, отколкото за другия: когато става дума за турчина, едва ли някой го нарича иначе освен „болния човек“, докато всички, които са запознати със съдбата на индианеца, го наричат „умиращия човек“.
Да, червенокожата раса умира! От Огнена земя чак до далечните северноамерикански езера лежи възнак на земята болният великан, победен и смазан от неумолима съдба, непознаваща милост. Борил се е срещу нея с всички сили, но напразно. Силите му са се изчерпали постепенно. Останало му е малко време да живее и конвулсивните движения, които разтърсват от време на време голото му тяло, известяват приближаващата смърт."

Състояние на книгата:  Отлично

Опции за доставка:
Еконт или Спиди, наложен платеж, за сметка на купувача, опция преглед




Изпрати съобщение/запитване към продавача »
 

Търсене на книги: