ОБЯВИ ЗА РАБОТА      АПАРТАМЕНТИ ПОД НАЕМ
Образното мислене и уроците по литература - Л. Рибак

Образното мислене и уроците по литература - Л. Рибак

Цена: 10 лв

Рейтинг на продавача: 
 3  (от 2 продажби)
Виж повече за рейтинга на продавача »

Как да възпитаваме читателя? Как да се избавим от съществуващите недостатъци при преподаването по литература: от логизирането и схематизма? Можем ли да доведем до съзнанието на ученика образния строй на художественото произведение, без да пострада приетият понятиен анализ?
Засега още няма отговори на тези въпроси, но съществува обаче спор и в този спор книгата на Л.А. Рибак участва аргументирано.
Това е книга на разсъждения и търсения, разказ за трудностите и несполуките, за откритията и постиженията на учителя и учениците, това е опит да се проникне в природата на на образното мислене на ученика-читател, да се опишат особеностите на читателския образ.
Особено внимание заслужава използваната от автора-учител методика на изследване и обучение. Описаният в книгата метод на „литературни задачи“ с насоченост към образно решение ще помогне да се разработи системата за насочване развитие на художествено-образното мислене.
Емоционално и увлекателно написаната книга на Л.А.Рибак е предназначена за широк кръг читатели, тя ще събуди интерес у учителя и методика, у психолога и студента в педагогическия инститет.
Рецензенти: 1. Дпн М.Г.Ярошевски и дпн Д.Н.Богоявленски
Книгата е издадена през 1968 г., меки корици, съдържа 203 стр, отлично състояние.


Състояние на книгата:  Отлично

Опции за доставка:
Доставка с Еконт или Спиди, опция преглед, наложен платеж, за сметка на купувача




Изпрати съобщение/запитване към продавача »
 

Търсене на книги: